L’accompagnement

Kotitekoinen näkkileipä kaurahiutaleista ja siemenistä

Intro
Tähän näkkileipään tulee runsaasti siemeniä. Se sopii juustojen kanssa ja sellaisenaan syötäväksi.
Ainesosat & valmistus

1 dl kaurahiutaleita (tai spelttihiutaleita)

1 dl seesaminsiemeniä

1 dl pellavansiemeniä

1 dl auringonkukansiemeniä

1 dl kurpitsansiemeniä

2 dl vehnäjauhoja

2 dl täysjyvävehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2,5 tl suolaa

2 dl vettä

1¼ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä

Laita kaikki siemenet sekä vehnäjauhot, täysjyvävehnäjauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon ja sekoita. Lisää vesi ja öljy. Sekoita taikinaksi. Laita leivinpaperia pöydälle, kaada puolet taikinasta leivinpaperin päälle ja laita kerros leivinpaperia taikinan päälle. Kauli taikina ohueksi (noin 1–2 mm) leivinpaperien välissä, siirrä taikina uunipellin päälle ja poista päällimmäinen leivinpaperi. Tee sama toiselle taikinapuolikkaalle. Leikkaa taikina neliön mallisiksi paloiksi ja paista esilämmitetyssä uunissa 180 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.