L’accompagnement

Rapeat polentalastut fenkolinsiementen kera

Intro
Rapeat polentalastut pääsevät oikeuksiinsa juustojen kanssa.
ca. 35-40 kpl
Ainesosat & valmistus

15 g fenkolinsiemeniä

50 g polentajauhoja

2 dl kevytmaitoa

220 g vehnäjauhoja

karkeaa merisuolaa

Paahda fenkolinsiemeniä kuivalla paistinpannulla, kunnes ne alkavat poksahdella. Jauha ne sen jälkeen morttelissa ja sekoita yhteen polentajauhojen ja maidon kanssa. Anna tekeytyä 10 minuuttia. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin 15 minuutiksi. Kauli taikina ohueksi jauhotetulla pöydällä ja leikkaa taikinasta ohuita pitkiä suikaleita (noin 20 x 3 cm). Laita suikaleet leivinpaperin päälle uunipellille.

Voitele leipäsuikaleet vedellä ja ripottele päälle suolaa ja hienonnettuja fenkolinsiemeniä. Paista leipäsuikaleita uunissa 170 asteessa noin 6–8 minuuttia, kunnes ne ovat hieman ruskistuneita ja rapeita. Anna leipäsuikaleiden jäähtyä ja säilytä niitä tiiviissä keksirasiassa.