L’accompagnement

Rapeat leivät sipulimarmeladin ja lakritsin kera

Intro
Mausta makea sipulimarmeladi lakritsilla ja tarjoa juustojen seuralaisena.
10 annosta
Ainesosat & valmistus

¼ vehnäleipää

1 rkl rypsiöljyä

merisuolaa

Sipulimarmeladi

150 g punasipulia

½ dl omenaviinietikkaa

50 g sokeria

½ dl vettä

pieni ripaus lakritsijauhetta tai 1 tanko lakritsijuurta

merisuolaa ja pippuria myllystä

Leikkaa leipä ohuiksi viipaleiksi ja laita viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta päälle rypsiöljyä ja mausta suolalla. Paista leipäviipaleita uunissa 180 asteessa 5–7 minuuttia, kunnes leivät ovat ruskistuneita ja rapeita. Tarjoile leivät sipulimarmeladin ja juustojen kanssa.

Sipulimarmeladi

Kuori sipulit ja viipaloi ne pituussuunnassa. Laita sipuliviipaleet, sokeri ja vesi kattilaan ja anna kiehua noin 20 minuuttia, kunnes keitos on kiehunut kasaan sipulikompotiksi. Ota kattila liedeltä ja mausta lakritsijauheella, suolalla ja pippurilla oman makusi mukaan.