L’accompagnement

Kvittenimarmeladi

Intro
Jos et saa käsiisi kvitteniä, voit käyttää sen tilalla raparperia. Siitäkin saa erinomaista marmeladia, joka sopii mainiosti juuston kanssa.
1 suuri lasi
Ainesosat & valmistus

650 g kvitteneitä

2 dl vettä

1 vaniljatangon siemenet

300-350 g sokeria

1 sitruunan mehu

Kuori kvittenit, leikkaa puolikkaiksi ja poista siemenkota. Pieni kvittenit. Hauduta kvittenit mahdollisimman vähäisessä vesimäärässä n. 20 min. Kaada vesi pois ja jätä kvittenit kattilaan.

Lisää kattilaan kvittenien joukkoon vesi, vaniljansiemenet, suurin osa sokerista ja sitruunamehu. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 45 min. kunnes kvittenit ovat kypsiä ja kauniin oransseja. Poista kattila hellalta. Lisää marmeladiin tarpeen mukaan sokeria. Kaada marmeladi kiehuvalla vedellä puhdistettuihin laseihin. Marmeladi jähmettyy edelleen jäähtyessään ja saavuttaa lähes hyytelömäisen koostumuksen.

VINKKI: Voit käyttää kvittenien sijasta raparperia.