L’accompagnement
Paahdetut, hillotut latva-artisokat ripauksella rosmariinia
12–14 kpl latva-artisokkia
1 kokonainen tuore valkosipuli
10 rosmariininoksaa
½ dl oliiviöljyä
3 rkl omenaviinietikkaa
merisuolaa ja pippuria myllystä
Poista uloimmat lehdet latva-artisokista niin, että jäljelle jäävät vain pohja ja sisälehdet.
Puolita latva-artisokat ja kaavi parrat pois lusikalla. Laita latva-artisokan puolikkaat vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Paloittele kuorittu valkosipuli ja huuhtele rosmariini kylmällä vedellä. Lisää valkosipuli, rosmariininoksat, öljy, etikka, suola ja pippuri latva-artisokkien päälle.
Kääntele latva-artisokkia, jotta ainekset sekoittuvat. Paista latva-artisokkia uunissa 140–150 asteessa 25–30 minuuttia. Kääntele paistamisen aikana, jotta latva-artisokat kypsyvät tasaisesti.
Ota latva-artisokat uunista, anna jäähtyä hieman ja tarjoile juuston lisukkeena.