L’accompagnement

Paahdetut, hillotut latva-artisokat ripauksella rosmariinia

Intro
Ranskalaisten suosimat latva-artisokat ovat näyttäviä ja koristeellisia. Tässä reseptissä ne paahdetaan ja hillotaan juustolle sopivaksi lisukkeeksi.
10 annosta
Ainesosat & valmistus

12–14 kpl latva-artisokkia

1 kokonainen tuore valkosipuli

10 rosmariininoksaa

½ dl oliiviöljyä

3 rkl omenaviinietikkaa

merisuolaa ja pippuria myllystä

Poista uloimmat lehdet latva-artisokista niin, että jäljelle jäävät vain pohja ja sisälehdet.

Puolita latva-artisokat ja kaavi parrat pois lusikalla. Laita latva-artisokan puolikkaat vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Paloittele kuorittu valkosipuli ja huuhtele rosmariini kylmällä vedellä. Lisää valkosipuli, rosmariininoksat, öljy, etikka, suola ja pippuri latva-artisokkien päälle.

Kääntele latva-artisokkia, jotta ainekset sekoittuvat. Paista latva-artisokkia uunissa 140–150 asteessa 25–30 minuuttia. Kääntele paistamisen aikana, jotta latva-artisokat kypsyvät tasaisesti.

Ota latva-artisokat uunista, anna jäähtyä hieman ja tarjoile juuston lisukkeena.