Apéritif & Entrée
Pienet sipuli-vuohenjuustoleivät
Tuoretta vuohenjuustoa valmiiksi viipaloituna ja kätevässä pakkauksessa, jossa kaksi erillistä lokeroa. Kermainen ja mieto maku, joten juusto sopii monenlaisiin ruokiin.
Osta valmis pizzataikina tai käytä seuraavaa reseptiä:
2 1/2 dl vettä
20 g hiivaa
2 tl suolaa
200 g durumjauhoja
n. 150 g vehnäjauhoja
Oliiviöljyä voiteluun
Töyte
4 sipulia
1 rkl voita
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sokeria
4 tuore timjaminoksa
Oliiviöljyä voiteluun
200 g Petits Chèvres Doux-juustoa (tuore vuohenjuusto)
Suolaa ja pippuria
Kaada vesi kulhoon ja liuota siinä hiiva. Lisää suola ja vaivaa ensin durumjauhot ja sitten vehnäjauhot taikinaan. Vaivaa, kunnes taikina on sileä ja notkea.
Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Sulata kattilassa voi ja paista sipulit sekä puristettu valkosipuli ruskistamatta niitä. Ripottele päälle sokeri ja anna sipulin kiehua ja pehmetä parin minuutin ajan. Lisää hienonnettu tuore timjami ja ota sipulit lämmöltä.
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Aseta taikina jauhoiselle alustalle. Jaa se 12 osaan ja kauli kukin taikinaosa mahdollisimman ohueksi.
Voitele taikina öljyllä ja laita päälle sipulia ja vuohenjuustoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista leivät rapeiksi ja kullankeltaisiksi, n. 12 min.