Apéritif & Entrée

Rapeat kevätkääryleet brie-juustosta ja suippokaalista

Intro
Rapeat kevätkääryleet sisältävät brie-juustoa ja suippokaalia, ja ne nautitaan soijakastikkeen ja hapanimelän chilikastikkeen kanssa.
15-20 kpl
Ainesosat & valmistus

1⁄2 suippokaalia

1 nippu lehtipersiljaa

1 rkl oliiviöljyä

1 iso valkosipuli

merisuolaa ja pippuria

100 g Président Brie -juustoa

15–20 arkkia kevätkääryletaikinaa (saatavilla thaimaalaisista ja kiinalaisista ruokakaupoista)

1 kananmuna

1 litra auringonkukka- tai oliiviöljyä friteeraamiseen

Huuhtele suippokaali ja persilja ja silppua hienoksi. Kaada oliiviöljy lämpimään wokpannuun tai paistokasariin ja kuullota suippokaalia ja persiljaa 30 sekuntia, kunnes ne ovat hieman vetäytyneet kasaan. Mausta hienonnetulla valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Anna täytteen jäähtyä hetki. Kuutioi brie-juusto ja kääntele se täytteeseen. Seuraavaksi on aika kääriä kevätkääryleet.

Levitä taikina-arkki pöydälle, voitele arkin neljä reunaa vatkatulla kananmunalla ja lisää sen jälkeen 1–2 rkl täytettä keskelle.

Taita molemmat taikinan reunat täytteen päälle niin, että täyte jää piiloon. Kääri kevätkääryleet seuraavaksi tiukasti kasaan ja kiinnitä taitos kananmunalla, jotta kääryleet eivät aukea paistamisen aikana.

Täytä ja kääri kaikki kääryleet samalla tavalla ja friteeraa niitä sen jälkeen 160-asteisessa öljyssä 2–3 minuuttia. (Jos sinulla ei ole lämpömittaria, voit tarkistaa, onko öljy tarpeeksi kuumaa työntämällä hammastikun öljyyn – jos öljy kiehuu hammastikun ympärillä, lämpötila on sopiva.)

Friteeraa 4–5 käärylettä kerralla. Nosta kääryleet öljystä reikäkauhalla, kun ne ovat kullankeltaisia ja rapeita. Valuta kevätkääryleet talouspaperin päällä, mausta suolalla ja syö lämpiminä soijakastikkeen ja hapanimelän chilikastikkeen kanssa.