Plat principal
Ranskalainen Quiche-piiras
Vuohenjuusto, jossa hieno, ohut valkohomeinen pinta. Juuston maku kehittyy huomattavasti kypsymisen ja iän myötä muuttuen miedosta selvästi luonteikkaammaksi.
n. 250 g piirakkataikinaa – tarvittaessa
valmiina ostettua
n. 1kg kuivattuja papuja
100 g Président St Maure -juustoa
½ l kuohukermaa
5 kananmunan keltuaista
suolaa ja pippuria
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli piirakkataikina pienessä määrässä jauhoa ja aseta se kakkuvuokaan. Pistele pohjaa haarukalla ja aseta se pakastimeen 10 minuutiksi. Aseta folio pohjan päälle ja kaada siihen pavut. Paista pohjaa 5–10 minuuttia, kunnes se on kullanvärinen.
Heitä pavut pois (tai säästä ne toiseen kertaan) ja poista folio. Sekoita juusto, kerma ja munankeltuaiset yleiskoneessa, mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä uuni 175 asteeseen. Levitä juustokerma piirakkapohjalle ja paista piirasta n. 25 minuuttia, kunnes se on kiinteytynyt. Tarjoile salaatin kanssa.