L’accompagnement
Rapeat leivät sipulimarmeladin ja lakritsin kera
¼ vehnäleipää
1 rkl rypsiöljyä
merisuolaa
Sipulimarmeladi
150 g punasipulia
½ dl omenaviinietikkaa
50 g sokeria
½ dl vettä
pieni ripaus lakritsijauhetta tai 1 tanko lakritsijuurta
merisuolaa ja pippuria myllystä
Leikkaa leipä ohuiksi viipaleiksi ja laita viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta päälle rypsiöljyä ja mausta suolalla. Paista leipäviipaleita uunissa 180 asteessa 5–7 minuuttia, kunnes leivät ovat ruskistuneita ja rapeita. Tarjoile leivät sipulimarmeladin ja juustojen kanssa.
Sipulimarmeladi
Kuori sipulit ja viipaloi ne pituussuunnassa. Laita sipuliviipaleet, sokeri ja vesi kattilaan ja anna kiehua noin 20 minuuttia, kunnes keitos on kiehunut kasaan sipulikompotiksi. Ota kattila liedeltä ja mausta lakritsijauheella, suolalla ja pippurilla oman makusi mukaan.