Salades
Salaatti brie-juustosta, mansikoista ja paahdetusta paprikasta
Klassinen briejuusto ohuella valkohomekerroksella. Juusto leikataan lohkoiksi kolmen kilon brietahkoista, minkä ansiosta juusto on erityisen kermaista.
2 punaista paprikaa
1⁄2 dl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
1 pikkusalaatti
10 mansikkaa
3 rkl omenaviinietikkaa
200 g Président Brie -juustoa
1 nippu kirveliä
tuoretta leipää
Laita paprikat uunivuokaan ja ripottele päälle 2 tl oliiviöljyä ja suolaa. Paista uunissa 200 asteessa 15 minuuttia, kunnes kuoret ovat hieman ruskeita ja alkavat irrota. Ota paprikat pois uunista, irrota kuoret hedelmäveitsellä ja poista siemenkodat. Pilko paprikat pieniksi paloiksi ja laita kulhoon.
Irrota pikkusalaatin lehdet, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti. Pese mansikat ja poista kannat. Viipaloi mansikat.
Sekoita omenaviinietikka, loput oliiviöljystä, suola ja pippuri kastikkeeksi.
Kääntele pikkusalaatti, punaiset paprikat ja mansikat kastikkeessa, viipaloi brie-juusto ja lisää juusto salaatin joukkoon.
Ripottele päälle hienonnettua kirveliä ja tarjoile tuoreen leivän kanssa lounaaksi tai alkuruoaksi.