L’accompagnement
Sose kuivatuista hedelmistä tummalla suklaalla höystettynä
Intro
Juuston lisuke aikuiseen makuun, joka sopii erityisesti vahvojen juustojen seuraksi.
1
purkki
Ainesosat & valmistus
8 isoa kivetöntä ja kuivattua d'Agen luumua
8 kuivattua aprikoosia
8 taatelia
3 rkl ruokosokeria
3 dl vettä
2 rkl valkoviini- tai kirsikkaetikkaa
1 rkl konjakkia
25 g hyvää tummaa suklaata
Keitä kuivattuja hedelmiä kattilassa ruokosokerin ja veden kanssa noin 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Kaada hedelmät ja mehu tehosekoittimeen ja aja sileäksi soseeksi. Mausta hedelmäsose etikalla, konjakilla ja hienonnetulla suklaalla, kun sose on vielä hieman lämmintä, jotta suklaa sulaa soseeseen.
Vinkki: Tee sosetta kaksinkertainen annos ja mausta toinen osa, jota et käytä juustopöydässä, appelsiinimehulla etikan ja konjakin sijaan. Tämä versio sopii hyvin jogurtin kanssa sunnuntain aamupalalla.