Salades

Vuohenjuustosalaatti

Intro
Lämmin Chèvre Chaud -vuohenjuustosalaatti on ranskalainen klassikko, jolle on vaikea löytää haastajaa.
4 hengelle
Président Sainte Maure

Vuohenjuusto, jossa hieno, ohut valkohomeinen pinta. Juuston maku kehittyy huomattavasti kypsymisen ja iän myötä muuttuen miedosta selvästi luonteikkaammaksi.

Katso lisätietoa -
Ainesosat & valmistus

3–4 dl sinappikastiketta,

ks. seuraavaa reseptiä

100 g sekasalaattia, puhdistettua

100 g vihreitä papuja, keitettyjä ja

jäähdytettyjä

8 rkl krutonkeja

1 punasipuli hienonnettuna

8 kpl kirsikkatomaatteja neljään osaan

leikattuina

175g Président Sainte Maure

suolaa ja pippuria

leivinpaperi

Sinappikastike

2 rkl sinappia

1 dl etikkaa, esim. sherryviinietikkaa

3 dl viinirypälesiemenöljyä

suolaa ja pippuria

tarvittaessa vähän vettä

Sinappi ja etikka sekoitetaan, ja öljyä lisätään vähitellen ohuena norona. Jos seoksesta tulee hyvin paksua, koostumusta voidaan säätää pienellä määrällä vettä. Mausta suolalla ja pippurilla. Järjestele salaatti, pavut, krutongit, punasipuli, tomaatit ja salaatinkastike astiaan. Vähän ennen tarjoilua säädetään uuni grillivastukselle, ja kylmä vuohenjuusto leikataan noin. 9 siivuksi, jotka asetetaan leivinpaperille.

Juustoa gratinoidaan uunissa, kunnes se on kullankeltaista. Tämä vie n. 2 minuuttia ja juustoa on tarkkailtava. Aseta juusto salaattiin, mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile heti.