Salades
Vuohenjuustosalaatti
Vuohenjuusto, jossa hieno, ohut valkohomeinen pinta. Juuston maku kehittyy huomattavasti kypsymisen ja iän myötä muuttuen miedosta selvästi luonteikkaammaksi.
3–4 dl sinappikastiketta,
ks. seuraavaa reseptiä
100 g sekasalaattia, puhdistettua
100 g vihreitä papuja, keitettyjä ja
jäähdytettyjä
8 rkl krutonkeja
1 punasipuli hienonnettuna
8 kpl kirsikkatomaatteja neljään osaan
leikattuina
175g Président Sainte Maure
suolaa ja pippuria
leivinpaperi
Sinappikastike
2 rkl sinappia
1 dl etikkaa, esim. sherryviinietikkaa
3 dl viinirypälesiemenöljyä
suolaa ja pippuria
tarvittaessa vähän vettä
Sinappi ja etikka sekoitetaan, ja öljyä lisätään vähitellen ohuena norona. Jos seoksesta tulee hyvin paksua, koostumusta voidaan säätää pienellä määrällä vettä. Mausta suolalla ja pippurilla. Järjestele salaatti, pavut, krutongit, punasipuli, tomaatit ja salaatinkastike astiaan. Vähän ennen tarjoilua säädetään uuni grillivastukselle, ja kylmä vuohenjuusto leikataan noin. 9 siivuksi, jotka asetetaan leivinpaperille.
Juustoa gratinoidaan uunissa, kunnes se on kullankeltaista. Tämä vie n. 2 minuuttia ja juustoa on tarkkailtava. Aseta juusto salaattiin, mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile heti.