Salades
Brie-juustoa lehtiselleri-granaattiomenasalaatin ja paahdettujen seesaminsiementen kera
Klassinen briejuusto ohuella valkohomekerroksella. Juusto leikataan lohkoiksi kolmen kilon brietahkoista, minkä ansiosta juusto on erityisen kermaista.
1 pieni granaattiomena
6 lehtisellerin vartta
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
suolaa ja pippuria myllystä
1 salottisipuli
50 g seesaminsiemeniä
200 g Président Brie -juustoa
1/2 nippu lehtipersiljaa
Halkaise granaattiomena ja kopauta siemenet kulhoon napauttamalla granaattiomenan kuorta puulusikalla. Näin siemenet pysyvät kokonaisina ja mehu jää talteen.
Pese lehtiselleri ja suikaloi hienoksi. Sekoita sellerisuikaleet ja granaattiomenan siemenet ja marinoi oliiviöljyn, etikan, suolan ja pippurin sekoituksessa.
Kuori salottisipuli ja viipaloi ohuiksi renkaiksi. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla paistinpannulla, kunnes ne ovat kullankeltaisia ja alkavat tuoksua pähkinältä. Ota siemenet pois pannulta.
Leikkaa brie-juusto kolmion mallisiksi paloiksi ja asettele lautasille salaatin, paahdettujen seesaminsiementen ja hienonnetun persiljan kanssa.
Tarjoile salaatin kanssa tuoretta vehnäleipää tai paahdettua ruisleipää. Sopii lounaaksi, lisukkeeksi tai noutopöytään.