Apéritif & Entrée
Brie-juustolla höystetyt kasvismuffinit
Klassinen briejuusto ohuella valkohomekerroksella. Juusto leikataan lohkoiksi kolmen kilon brietahkoista, minkä ansiosta juusto on erityisen kermaista.
10 g suolaa
3 dl vettä
400 g vehnäjauhoja
1 rkl hunajaa
35 g voita
100 g Président Brie -juustoa
1 kananmuna
200 g suikaloituja kasviksia (porkkanaa, kesäkurpitsaa, kurpitsaa, selleriä tai muita juureksia)
25 g hiivaa
Kaada vesi kulhoon ja liuota hiiva siihen. Lisää jauhot, hunaja ja suola ja vaivaa taikinaksi. Vaivaa pehmeä voi taikinaan ja anna kohota tunnin ajan.
Tee taikinaan kolo, johon lisäät kananmunan, paloitellun brie-juuston ja suikaloidut vihannekset. Vaivaa taikinaksi.
Jaa taikina pieniksi pulliksi ja laita pullat muffinivuokiin. Anna vuokien kohota tunnin ajan ennen paistamista.
Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes muffinit ovat päältä kullanruskeita ja sisältä kypsiä. Ota muffinit uunista ja anna jäähtyä ritilän päällä.