L’accompagnement

Briossit

Intro
Tässä on resepti briosseille, joita voit tarjota aamiaisella tai välipalana juuston kanssa.
12 kpl
Ainesosat & valmistus

1 dl lämmintä maitoa

25 g hiivaa

3 suurta munaa

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

n. 350 g vehnäjauhoja

120 g pehmeää voita

n. 50 g vehnäjauhoja

1 muna voiteluun

Kaada lämmin maito kulhoon ja anna hiivan liueta siihen. Lisää munat, suola ja sokeri ja vaivaa jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Sekoita taikinaa kunnes se on notkea. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi, n. 2 tuntia. Vaivaa voi yhdessä loppujen jauhojen kanssa taikinaan vähän kerrallaan. Lisää jauhoja jos taikina on liian kostea.

Jaa taikina osiin, joista toinen on taikinasta 1/3 ja toinen 2/3. Tee suuremmasta taikinaosasta 12 palloa ja laita ne pellille. Paina jokaisen pallon keskelle reikä. Jaa loput taikinasta 12 osaan ja pyöräytä pieniksi palloiksi, yksi kuhunkin reikään. Peitä ja anna pullien nousta lämpimässä paikassa 1 tunnin ajan.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele pullat vatkatulla munalla ja paista n. 15 min.
Anna pullien jäähtyä ritilän päällä.