Plat principal
Croque Monsieur
250 g raastettua emmental-juustoa
2 rkl ranskakermaa
3 rkl dijonsinappia
Suolaa
Pippuria myllystä
8 viipaletta päivänvanhaa hiivaleipää
8 ohutta viipaletta keittokinkkua
½ dl oliiviöljyä
Vatkaa juusto, ranskankerma, sinappi, suola ja tuore pippuri kulhossa. Levitä juustomassa leipäviipaleiden päälle. Laita 2 ohutta kinkkuviipaletta 4 leipäviipaleen päälle. Laita loput 4 leipäviipaletta kinkun päälle ja juustosekoitus päällimmäiseksi.
Kuumenna paistinpannu ja kaada puolet oliiviöljystä pannulle, paista 2 croque monsieurta pari minuuttia siltä puolelta, jossa ei ole juustomassaa, paista leivät kullanruskeiksi.
Aseta croque monsieurit uunivuokaan ja paista seuraavat 2 croque monsieurta lopussa oliiviöljyssä. Nosta ne vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 10—15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kullanruskean värin.
Tarjoile ne heti mahdollisesti sinapin ja pienten etikkakurkkujen kera.
Vinkki:
Jos haluat leivistä kermamaisempia, kokeile Président Rondelé -juustoa saksanpähkinällä tai valkosipulilla & yrteillä emmentalin sijaan.