Plat principal

Croque Monsieur

Intro
Tiesitkö, että jos laitat päälle paistetun kananmunan ja mahdollisesti hiukan béchamel-kastiketta, Croque Monsieur on muuttunut Croque Madameksi?
4 annosta
Ainesosat & valmistus

250 g raastettua emmental-juustoa

2 rkl ranskakermaa

3 rkl dijonsinappia

Suolaa

Pippuria myllystä

8 viipaletta päivänvanhaa hiivaleipää

8 ohutta viipaletta keittokinkkua

½ dl oliiviöljyä

Vatkaa juusto, ranskankerma, sinappi, suola ja tuore pippuri kulhossa. Levitä juustomassa leipäviipaleiden päälle. Laita 2 ohutta kinkkuviipaletta 4 leipäviipaleen päälle. Laita loput 4 leipäviipaletta kinkun päälle ja juustosekoitus päällimmäiseksi.

Kuumenna paistinpannu ja kaada puolet oliiviöljystä pannulle, paista 2 croque monsieurta pari minuuttia siltä puolelta, jossa ei ole juustomassaa, paista leivät kullanruskeiksi.

Aseta croque monsieurit uunivuokaan ja paista seuraavat 2 croque monsieurta lopussa oliiviöljyssä. Nosta ne vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 10—15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kullanruskean värin.

Tarjoile ne heti mahdollisesti sinapin ja pienten etikkakurkkujen kera.

Vinkki:
Jos haluat leivistä kermamaisempia, kokeile Président Rondelé -juustoa saksanpähkinällä tai valkosipulilla & yrteillä emmentalin sijaan.