L’accompagnement
Kompotti kuivatuista viikunoista, hunajasta, tähtianiksesta ja punasipulista
Intro
Tarjoile kompotti juustojen tai liharuokien kanssa.
1
purkki
Ainesosat & valmistus
1 punasipuli
10 kuivattua viikunaa
3 rkl hunajaa
2 tähtianista
suolaa ja pippuria
½ dl omenaviinietikkaa
Kuori ja puolita punasipuli, siivuta ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa viikunat kuorineen isoiksi kuutioiksi. Laita hunaja ja tähtianis kattilaan, lämmitä keskilämmöllä ja anna hunajan lämmetä ja karamellisoitua. Lisää sipuli ja viikunat ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna seoksen karamellisoitua muutama minuutti, mutta varo polttamasta sitä. Lisää etikka ja keitä seosta kasaan, kunnes saat tiiviin kompotin. Ota kompotti pois liedeltä ja anna vetäytyä.
Laita kompotti purkkiin ja tarjoile juuston kanssa.