L’accompagnement

Lakritsilla ja merisuolalla maustetut ruisleipälastut

Intro
Yli jääneestä ruisleivästä voi valmistaa rapeita lastuja, jotka maustetaan lakritsilla ja merisuolalla.
10 annosta
Ainesosat & valmistus

¼ vanhaa ruisleipää

2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä

1 tl lakritsijauhetta

merisuolaa

Leikkaa ruisleipä ohuiksi viipaleiksi terävällä leipäveitsellä. Hyvä vinkki on pakastaa leipä ensin, jotta sen saa viipaloitua tarpeeksi ohuiksi viipaleiksi. Laita ruisleivän viipaleet leivinpaperille uunipellin päälle. Sekoita keskenään öljy ja lakritsijauhe ja ripottele leipäviipaleiden päälle. Mausta suolalla. Paista uunissa 170 asteessa 8–10 minuuttia, kunnes leivät ovat rapeita. Laita leipäviipaleet jäähtymään talouspaperin päälle ja valuta ylimääräinen rasva pois.