L’accompagnement
Pienet kastanjapatongit
15 g hiivaa
8 dl kädenlämpöistä vettä
1½ dl turkkilaista jogurttia (10 %)
2 rkl leipäsiirappia
1 kg vehnäjauhoja
200 g täysjyvävehnäjauhoja
35 g suolaa
400 g hienonnettuja kastanjoita (voi ostaa pakastettuna tai säilykkeenä)
Päivä 1
Liuota hiiva veteen. Lisää jogurtti ja leipäsiirappi ja sekoita kunnolla. Lisää vehnäjauhot, täysjyvävehnäjauhot ja suola. Vaivaa taikinaa 2–3 minuuttia, kunnes se on tasaista ja notkeaa. Lisää kastanjat ja vaivaa taikinaa vielä 2 minuuttia. Laita valmis taikina suureen öljyllä voideltuun kulhoon ja peitä talouskelmulla. Anna taikinan seistä jääkaapissa 24 tuntia.
Päivä 2
Kaada taikina jauhotetulle työtasolle ja jaa se pieniksi pitkulaisiksi patongeiksi veitsellä. Älä vaivaa taikinaa enää, jotta se säilyttää kuohkeutensa. Nosta leivät varovasti leivinpaperin päälle uunipellille ja anna kohota 30–60 minuuttia kaksinkertaisiksi. Leikkaa leipiin viiltoja veitsellä ja paista uunissa 200 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja pinnalta ruskistuneita. Anna leipien jäähtyä ritilän päällä.