Plat principal
Quiche Lorraine
Piirastaikina:
170 g voita
250 g jauhoja
1 tl suolaa
1 kananmuna
Hiukan kylmää vettä
Täyte:
200 g hyvää pekonia
150 g emmental-juustoa pieninä kuutioina (tai jotain muuta keltaista juustoa)
5 dl täysmaitoa
2 kananmunaa
2 kananmunankeltuaista
Suolaa
Pippuria myllystä
Raastettua muskottia
Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi ja nypi se jauhojen ja suolan kanssa taikinaksi, lisää kananmuna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan seistä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
Leikkaa pekoni kuutioiksi, käytä hyvää kuivasuolattua pekonia.
Paista pekonikuutiot paistinpannulla kullanruskeiksi, mutta ei täysin rapeiksi, nosta ne pannulta ja anna hiukan jäähtyä.
Kaaviloi taikina ohueksi leivitetyllä pöydällä, nosta taikina voideltuun piirasvuokaan ja pistele pintaan reikiä haarukalla ja laita leivinpaperia pohjalle ja reunoihin. Täytä kuivilla pavuilla, suolalla tai riisillä ja paista 10—15 minuuttia 180-asteessa, jotta piirastaikina esipaistuu ja istuu piirasvuokaan. Ota piirasvuoka ulos uunista, poista pavut ja leivinpaperi, laita pekoni ja juusto taikinan päälle.
Sekoita maito, kananmunat ja kananmunankeltuaiset, mausta suolalla, pippurilla ja raastetulla muskotilla. Kaada kananmunaseos piirasvuokaan ja paista esilämmitetyssä uunissa noin 25 minuttia kunnes piiraan pinta kullanruskea ja kananmunaseos on hyytynyt. Ota piiras ulos uunista ja anna seisoa 10—15 minuuttia ennen tarjoilua.