Plat principal
Timjamilla, valkosipulilla ja brie-juustolla maustettu vasikanleike ja juurekset kaalisalsan kera
Klassinen briejuusto ohuella valkohomekerroksella. Juusto leikataan lohkoiksi kolmen kilon brietahkoista, minkä ansiosta juusto on erityisen kermaista.
4 vasikanleikettä á 150 g
100 g Président Brie -juustoa
suolaa ja pippuria
4 timjaminoksaa
1 iso valkosipuli
8–12 puista hammastikkua
3 rkl oliiviöljyä
Juurekset kaalisalsan kera
1 kg juureksia (porkkanaa, juuripersiljaa, selleriä, palsternakkaa)
2–3 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
merisuolaa ja pippuria
50 g savoijinkaalia, isoiksi paloiksi leikattuna
1/2 nippu persiljaa
1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 salottisipuli
1⁄2 dl omenaviinietikkaa
30 g hasselpähkinöitä
suolaa ja pippuria myllystä
1 tl sokeria
Nuiji leikkeet kevyesti lihanuijalla, jotta niistä tulee tasaisen litteitä. Laita brie-viipale jokaisen leikkeen päälle ja mausta suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla timjamilla ja valkosipulilla.
Kääri leikkeet rullalle ja kiinnitä sivut hammastikuilla, jotta brie-juusto ei valu ulos paistamisen aikana.
Lämmitä paistinpannu ja paista leikkeitä oliiviöljyssä suurella lämmöllä noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Brie-juuston on tarkoitus hieman sulaa ja leikkeiden jäädä hennon punaisiksi ja mehukkaiksi keskeltä.
Juurekset kaalisalsan kera
Kuori ja paloittele juurekset ja laita ne uunivuokaan.Kääntele juurekset etikan, rypsiöljyn, suolan ja pippurin seoksessa. Paista juureksia uunissa 180 asteessa 10–15 minuuttia.
Laita kaikki salsan ainekset tehosekoittimeen ja soseuta karkeaksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla ja kääntele salsa juureksien joukkoon. Vinkki: Leikkaa kaalisuikaleita koristeeksi juuresten päälle.