L’accompagnement
Oliivileipätikut
Ihastuttava juusto Alpeilta. Valmistettu pastöroimattomasta lehmänmaidosta. Maito saadaan lehmistä, jotka ovat syöneet vain ruohoa ja heinää. Suuri ja pyöreä maku.
3 dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl suolaa
50 g vastaraastettua comté-juustoa
250 g durumjauhoja
150 g hienoja spelttijauhoja
50 g mustia kivettömiä oliiveja
Kaada vesi kulhoon ja liuota siinä hiiva. Lisää suola, comté ja durumjauhot. Lisää taikinaan spelttijauhot ja vaivaa perusteellisesti. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään paikkaan, n. 1 tunniksi.
Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Laita taikina jauhoiselle alustalle ja vaivaa hienonnetut oliivit taikinaan. Jaa taikina 20 kappaleeksi ja rullaa ohuiksi makkaroiksi. Kierrä taikinapaloja hieman ja laita tikut leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista rapeiksi ja kullankeltaisiksi, 8-10 min.